Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Вінниччини провели 244 фактичні перевірки щодо обігу підакцизних товарів

, опубліковано 30 березня 2021 о 10:58

З початку року працівниками Головного управління ДПС у Вінницькій області проведено 244 фактичні перевірки суб’єктів господарювання щодо контролю у сфері обігу підакцизних товарів. Про це говорить начальник Головного управління ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков.

За його словами, під час цих заходів виявлено близько 250 порушень законодавства та нараховано фінансових санкцій на загальну суму – 4,4 млн гривень.

Зокрема, за результатами перевірок встановлено: 97 випадків реалізації необлікованих товарів, 18 випадків торгівлі алкогольними напоями за цінами нижчими від мінімальних роздрібних цін, 15 фактів роздрібної торгівлі без наявності ліцензії та 1 випадок реалізації фальсифікованого алкоголю. Окрім того, виявлено 4 особи, які здійснювали діяльність без оформлення трудових відносин з роботодавцем.

Останній випадок такого порушення зафіксований, зокрема, в магазині по вул. Замостянській міста Вінниці, де роздрібна торгівля алкогольними напоями здійснювалась без відповідної ліцензії та без застосування реєстратора розрахункових операцій. Для притягнення недобросовісного продавця до адміністративної відповідальності за ст. 164 КУпАП відповідні матеріали направлені до ГУ Національної поліції у Вінницькій області. 

Микола Суржиков наголошує, що серед іншого при перевірках податківці приділяють особливу увагу суб’єктам господарювання, які декларують незначні виторги через РРО, використовують працю офіційно неоформлених працівників, здійснюють діяльність без отримання відповідних дозвільних документів тощо.