Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новітні РРО використовують 406 платників Вінниччини

, опубліковано 30 березня 2021 о 10:59

На Вінниччині до використання новітніх РРО вже долучилось  406 платників, у т.ч. 388 підприємців та 18 компаній і підприємств. Так, суб'єкти підприємництва-фізичні особи зареєстрували 432 програмних РРО, юридичні особи – 48. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков під час прямого ефіру на радіоканалі «Місто над Бугом».

Він, зокрема, зауважив, що програмні РРО – це удосконалена версія існуючих касових апаратів, коли продавець за власним бажанням обирає спосіб ведення розрахункових операцій. Найважливішим моментом при цьому, є зручність. Програмне забезпечення встановлюється на будь-який пристрій, зокрема, комп'ютер, ноутбук, смартфон або планшет тощо.

За словами посадовця, програмні РРО надають безліч можливостей для представників бізнесу, серед них: відправка покупцю електронних чеків, ведення обліку товарів, формування звітності за будь-який період, робота в режимі офлайн (до 36 годин одноразово та не більше 168 годин на місяць), онлайн підрахунок податків та знижок, сканування штрих-коду для отримання ціни товару з бази даних, фіксування дати, часу та деталей операції розрахункової операції, підключення до РРО ваги тощо.

Нагадаємо, що завантажити програмне забезпечення можна за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/ .