Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Івано-Франківщині кількість податкових перевірок юридичних осіб зменшилась на 19 відсотків

, опубліковано 07 квітня 2021 о 11:41

За інформацією Головного управління ДПС в Івано-Франківській області, за січень-лютий 2021 року податківці області провели 25 документальних перевірок суб’єктів господарювання - юридичних осіб. У зв’язку із запровадженням з 18 березня 2020 року часткового мораторію на контрольно-перевірочні заходи суб’єктів господарювання кількість перевірок порівняно з таким же періодом минулого року зменшилась на 19 відсотків. Разом з тим за результатами перевірок донараховано 14,2 млн грн податків і зборів, зменшено бюджетне відшкодування на 3,3 млн грн та від’ємне значення з ПДВ на 17,8 млн гривень. 

При цьому під час карантину дозволено проводити перевірки щодо контролю за дотриманням податкового законодавства у сфері підакцизної продукції, перевірки підприємств, які заявляли до бюджетного відшкодування податок на додану вартість, а також за зверненням платника податків у разі припинення діяльності.

Так, за два місяці цього року працівники податкової служби області провели 131 перевірку фізичних осіб - підприємців та 76 фактичних перевірок платників податків. За результатами цих перевірок податківцями виявлено ухилення від сплати податків на 13,9 млн гривень.

Нагадаємо, що з 9 лютого 2021 року постановою Кабінету міністрів України № 89 частково відновлено податкові перевірки юридичних осіб. Постанова надає право податківцям на відновлення тимчасово зупинених та незавершених документальних й фактичних перевірок, що були розпочаті на дату запровадження мораторію. Також проводитимуться  документальні перевірки тих суб’єктів господарювання, які за даними аналітичної системи сформували податковий кредит за ризиковими операціями, та  тих, щодо яких є інформація про вчинення ними порушень у зовнішньо-економічній діяльності. Здійснюватимуться також контрольно-перевірочні заходи, якщо наявні скарги на певні дії або ж навпаки бездіяльність податківців під час здійснення ними контрольних операцій. Й надалі податківці проводитимуть перевірки щодо виявлення та упередження порушень у сфері діяльності з підакцизними товарами.

Сумлінним платникам, які працюють в правовому полі, податкових перевірок не слід боятися, навпаки податкова завжди захищатиме інтереси чесного бізнесу та сприятиме їх діяльності.