Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У січні-квітні 2021 року прикарпатські платники сплатили до бюджету понад 1,9 млрд грн ПДФО

, опубліковано 11 травня 2021 о 11:43

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що за чотири місяці 2021 року платники Івано-Франківщини сплатили до бюджету понад 1,9 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Сплачений податок цьогоріч на 288 млн грн більший ніж в минулому році.  

Із загальної суми надходжень ПДФО до державного бюджету платниками перераховано 497,7 млн грн податку, до місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло 1474,4 млн грн.

Нагадаємо, податок на доходи фізичних осіб сплачується (перераховується) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом.

Реквізити рахунків для сплати податків, зборів, платежів можна переглянути на субсайті Головного управління ДПС в Івано-Франківській області в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням: https://if.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/

Також у Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що  кожен працівник має право перевірити добропорядність свого працедавця щодо сплати податку на доходи фізичних осіб із нарахованої заробітної плати. Для цього варто звернутися до Центру обслуговування платників із заявою про отримання довідки про суми  виплачених доходів. Отримана від органів ДПС інформація може слугувати для подальшого оскарження дій працедавця, якщо виявиться, що він ігнорував права найманих осіб та ухилявся  від оподаткування.

У відомстві стверджують, що збільшення надходжень до місцевих бюджетів, зокрема й податку на доходи фізичних осіб, позитивно впливає на соціально-економічний розвиток територіальних громад Прикарпаття.