Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вінниччина спрямувала до зведеного бюджету майже 5,9 мільярда гривень податків

, опубліковано 11 травня 2021 о 11:44

«За чотири місяці 2021 року платники Вінниччини перерахували до зведеного бюджету майже 5,9 мільярда гривень податків, зборів та інших обов’язкових платежів. І цей показник на 607 мільйонів гривень кращий минулорічного», – заявив під час нещодавньої зустрічі з платниками податків регіону начальник ГУ ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков.

При цьому посадовець зауважив, що перевиконання порівняно з січнем-квітнем 2020 року простежується як за надходженнями до державної казни – майже 251,0 мільйон гривень, так і за платежами до місцевих  бюджетів – понад 356,0 мільйонів гривень. Це стало можливо завдяки злагодженій роботі усіх підрозділів Головного управління ДПС у Вінницькій області у тісній співпраці з бізнесом регіону.

Микола Суржиков додав, що найбільшого приросту у надходженнях до зведеного бюджету, порівняно з минулим роком, вдалося досягти з податку на доходи фізичних осіб – майже 332,2 мільйона гривень, з податку на додану вартість – близько 188,6 мільйона гривень та плати за землю – близько 54,4 мільйона гривень.

Підсумовуючи роботу 4-х місяців поточного року Микола Суржиков зазначив, що наповнення бюджетів податковими платежами, що перебувають у зоні відповідальності підрозділів Головного управління ДПС Вінниччини, відбувається за рахунок системного підходу до прогнозно-аналітичної роботи, комплексного відпрацювання податкових ризиків, зусиль із легалізації „тіньових” зарплат та зайнятості населення при відсутності будь-якого тиску на бізнес.