Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами декларування доходів Вінниччина має 143 мільйонери

, опубліковано 11 червня 2021 о 13:27

“За підсумками декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році, на Вінниччині нарахували 143 мільйонера. Разом вони задекларували статки, що сягнули 710,3 млн грн. Причому проти минулого року кількість мільйонерів зросла на 46 осіб, а сума задекларованого ними доходу – на 26,3 млн грн”, – повідомив у ході засідання Громадської ради при ДПС у Вінницькій області начальник ГУ ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков.

За словами посадовця, із загальної кількості мільйонерів 33 громадянина отримали доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, 24 – доходи у вигляді дивідендів та /або заробітної плати, 18 – іноземні доходи, 10 – доходи у вигляді спадщини.

Микола Суржиков зазначив, що цьогоріч серед мільйонерів є і ті, хто отримував доходи, зокрема: у вигляді роялті, від операцій з інвестиційними активами, від надання майна в оренду та здійснення незалежної професійної діяльності.

 «Упродовж 2020 року податкові агенти вже утримали з мільйонерів більш ніж 57,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб та майже 5,6 млн грн військового збору. Утім після перерахунку власники мільйонів мають самостійно доплатити ще майже 12,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб та близько 2,0 млн грн військового збору», – підкреслив Микола Суржиков.