Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До зведеного бюджету платники Луганщини перерахували понад 3,2 млрд грн податків і зборів

, опубліковано 11 червня 2021 о 07:51

Як повідомила начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина, протягом січня-травня 2021 року платники Луганщини сплатили до зведеного бюджету 3 млрд 228,7 млн гривень. Це на 780,4 млн грн більше, ніж у січні - травні минулого року. Таким чином, забезпечується позитивна динаміка надходжень податків і зборів від платників регіону.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 1 млрд 605,1 млн гривень. Порівняно з показниками за аналогічний період 2020 року надходження зросли на 482,6 млн гривень.

За ії словами, у розрізі основних платежів до державного бюджету надійшло 514 млн грн податку на доходи фізичних осіб та військового збору; 774,9 млн грн податку на додану вартість; 90,3 млн грн податку на прибуток підприємств; 8,9 млн грн акцизного податку.

Крім того, від платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування регіону надійшло 1 млрд 595,1 млн гривень.

Ольга Височина зазначила, що спостерігається покращення податкової дисципліни, про що свідчить збільшення сплати податків до бюджету.

Очільниця податкової служби області наголосила, що ДПС наразі працює над модернізацією системи податкового комплаєнсу, яка створить умови для мінімізації ризиків несплати податків, допоможе платникам уникнути найбільш поширених помилок у майбутньому, максимально спростить подання звітності та сплату податків.

«Наша мета – вивести відносини з платниками на новий рівень, який ґрунтується на довірі та партнерстві. У той же час від платників очікуємо прозорого ведення бізнесу та чесної сплати податків», - підкреслила Ольга Височина.

Вона запевнила, що податківці завжди будуть підтримувати відвертий діалог з бізнесом, в якому кожна сторона може висловити свою позицію. Для податкової служби важлива співпраця з кожним підприємством, з кожним платником податків.