Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 6,9 млрд грн ПДФО за січень – червень поточного року сплачено платниками Одещини

, опубліковано 09 липня 2021 о 11:54

Платниками податків Одещини сплачено до зведеного бюджету за січень – червень поточного року понад 6,9 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що на 1,5 млрд грн, або на 28,1 відс більше за аналогічний період минулого року.

«Офіційне оформлення робітників та легалізація заробітних плат – це ті ключові фактори, які впливають на повноту надходжень податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів», - зазначила начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

За словами керівника, із загальної суми сплати 1,7 млрд грн направлено до державного бюджету. Цей показник на 384 млн грн, або на 28,4 відс більше ніж у січні - червні 2020 року.

До місцевих бюджетів на розвиток територіальних громад сплачено 5,2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що порівняно з відповідним періодом минулого року більше на 1,1 млрд грн, або 27,9 відсотка.

«Податковою службою області проводиться активна робота з роботодавцями щодо легалізації найманої праці та виведення заробітних плат з «тіні», - підкреслила Юлія Шадевська.

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що відповідно до п. 162.1 ст. 162 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями платниками податку на доходи фізичних осіб є:

- фізична особа - резидент, яка отримує доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи;

- фізична особа - нерезидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні;

- податковий агент.