Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За перше півріччя місцеві бюджети Буковини отримали майже 1,9 мільярди гривень

, опубліковано 09 липня 2021 о 14:09

За перше півріччя поточного року до місцевих бюджетів Чернівецької області направлено 1882,8 млн грн податків. Порівняно з минулим роком надходження збільшились на 375,4 млн грн. Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Місцеві бюджети – це визначальна ланка місцевих фінансів, що сформовані для виконання повноважень органів місцевого самоврядування. Лідерами надходжень до місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та плата за землю.

Податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів направлено 1289,6 млн грн, порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 271,1 млн грн.

Від суб'єктів малого і середнього підприємництва надійшло майже 271 млн грн єдиного податку. Податкові надходження від плати за землю склали 183,3 млн гривень.

Крім того, місцеві бюджети поповнюються за рахунок акцизного збору з роздрібного продажу підакцизних товарів, надходження склали 55,2 млн грн, за користування лісом, надрами й водою отримали 17,8 млн грн, податку на прибуток – 19,5 млн грн, за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети отримали 8,2 млн гривень.