Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На розвиток територіальних громад Житомирщини надійшло майже 3,8 мільярда гривень податкових платежів

, опубліковано 23 липня 2021 о 08:56

З початку року у розпорядження місцевих громад Житомирської області платниками податків спрямовано 3,8 мільярда гривень, що порівняно з відповідним періодом минулого року більше на 18,8 відсотка, або на 597 мільйонів гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Житомирській області Костянтин Гавриш.

Костянтин Гавриш відмітив, що найбільшою питомою вагою, а це понад 68 відсотків, у формуванні місцевих бюджетів Житомирщини залишається податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено у сумі 2,6 мільярда гривень. Темп росту ПДФО до відповідного періоду минулого року забезпечено на рівні 21 відсотка, що в абсолютній сумі становить понад 448 мільйонів гривень.

Представниками малого бізнесу, а це: фізичні особи - підприємці, які сплатили 382,5 мільйона гривень, юридичні особи - спрощенці – 51,9 мільйона гривень та сільськогосподарські товаровиробники – 45,9 мільйона гривень єдиного податку.

Також серед бюджетоформуючих податків - земельний податок та орендна плата, які надійшли від платників у сумі 345,4 мільйона гривень. Суттєві надходження від рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів – 82,6 мільйони гривень та акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 87,5 мільйона гривень.