Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завдяки ліцензіям на продаж алкоголю та тютюну, бюджет Закарпаття отримав понад 16,7 млн гривень

, опубліковано 23 липня 2021 о 08:58

Протягом першого півріччя 2021 року завдяки суб’єктам господарювання Закарпатської області, які  придбали ліцензії на оптову та роздрібну торгівлю тютюновими та алкогольними виробами, Місцеві бюджети Закарпаття поповнились на 16, 7 млн гривень.

Загалом у минулому місяці суб’єктам господарювання у Головному управлінні ДПС у Закарпатській області видано 3903 ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном, призупинено 214 ліцензій та анульовано 416. Також за вказаний період видано 4 ліцензії на право оптової торгівлі сидром та перрі (без додання спирту) та 1 ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями, виключно пивом для виробників пива з обсягом виробництва до 3000 гектолітрів на рік. Ознайомитися з реєстром виданих, призупинених та анульованих ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами можна за посиланням: https://zak.tax.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy/.

Варто зазначити, що роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю.

Ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами видаються уповноваженими КМУ органами виконавчої влади в містах, районах, районах у містах Києві та Севастополі після заяви та за місцем торгівлі суб’єкта господарювання терміном на один рік і підлягають обов’язковій реєстрації в органі доходів і зборів, а у сільській місцевості – і в органах місцевого самоврядування за місцем торгівлі суб’єкта господарювання.

Зауважимо, що платники в «Електронному кабінеті» можуть скористатись електронним сервісом від ДПС щодо оперативного автоматизованого повідомлення суб’єктів господарювання про сплив терміну чергового платежу за ліцензію, призупинення дії ліцензії, анулювання ліцензії на певний вид діяльності.

Повідомлення про внесення чергового платежу за ліцензію автоматично формується в інформаційно-телекомунікаційних системах ДПС та направляється суб’єкту господарювання за 30, за 20, за 10 та 5 днів до настання терміну сплати за ліцензію.