Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок Тернопільщини до зведеного бюджету країни – понад 6,4 млрд гривень

, опубліковано 16 вересня 2021 о 15:56

Упродовж восьми місяців цього року платники податків Тернопільщини спрямували до бюджетів усіх рівнів більше 6,4 млрд грн податків та зборів. Приріст до аналогічного періоду минулого року склав понад півтора млрд грн, або плюс майже 32 відсотки. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

«До державного бюджету сплатили майже 2,9 млрд гривень. Тоді як у січні-серпні 2020 року платники перерахували 2 млрд податкових платежів. Відтак цьогоріч надходження збільшились на 860,6 млн грн, або 42,6 відсотка», – констатував очільник ГУ ДПС в області.

За його словами, доходи місцевих бюджетів упродовж восьми місяців 2021 року перевищили 3,5 млрд гривень, а це на 688,5 млн грн більше, ніж торік.

«У розрізі основних бюджетоутворюючих платежів забезпечено надходження 1,3 млрд грн податку на додану вартість, що на 438,6 млн грн більше за січень-серпень 2020 року, 466,4 млн грн податку на прибуток (плюс 205,8 млн грн до минулого року) та 19,3 млн грн акцизного податку, а це на 8,2 більше, ніж минулоріч», – деталізував Михайло Яцина.

«Відрадно, що у період пандемічних умов суб’єкти підприємництва Тернопілля розуміють необхідність та соціальну значимість сплати податкових платежів, відтак перераховують їх до бюджетів усіх рівнів своєчасно та у повному обсязі», – підсумував посадовець.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX