Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло більше 670 мільйонів гривень єдиного податку

, опубліковано 22 жовтня 2021 о 16:12

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області за 9 місяців 2021 року платники податків, які обрали спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 673,7 млн грн єдиного податку. Це на 128 млн грн більше, ніж торік.

Найбільше до місцевих скарбниць надійшло від фізичних осіб – підприємців, які сплатили 551,5 млн грн єдиного податку. Від юридичних осіб – спрощенців територіальні громади Прикарпаття отримали 98,4 млн грн, від сільськогосподарських товаровиробників надійшло 23,8 млн грн єдиного податку.

Нагадаємо, підприємці, які мають намір стати платником єдиного податку з першого кварталу 2022 року, можуть подати таку заяву не пізніше 15 грудня поточного року. Заяву про перехід на спрощену систему оподаткування чи зміну групи єдиного податку, за бажанням платника, можна подати у зручний спосіб засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Форми Заяви та Розрахунку доходу за попереднiй календарний рiк, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 № 308.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX