Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Вінниччини перерахували до зведеного бюджету майже 7,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

, опубліковано 22 жовтня 2021 о 16:14

Упродовж січня-вересня 2021 року платники податків Вінниччини перерахували до зведеного бюджету майже 7,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков.

«Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження одного з найважливіших бюджетоформуючих платежів зросли більш ніж на 1,3 млрд грн», – зазначив Микола Суржиков.

За словами посадовця, із загальної суми перерахованого за звітний період податку близько 1,8 млрд грн було спрямовано до державного бюджету. Натомість до місцевих бюджетів на розвиток територіальних громад перераховано понад 5,3 млрд грн. Позитивна динаміка спостерігається як за державним (+243,9 млн грн), так і за місцевими бюджетами (+759,1 млн грн).

«Зважаючи на те, що податок на доходи фізичних осіб формує майже 68,6% доходів місцевих громад та близько 51,5% зведеного бюджету, офіційне оформлення робітників та легалізація заробітних плат – це ті чинники, яким у податковій службі регіону приділяють особливу увагу, спираючись на підтримку органів місцевого самоврядування», – підсумував Микола Суржиков.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX