Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: понад 3500 платники податків Рівненщини використовують реєстратори розрахункових операцій

, опубліковано 23 листопада 2021 о 08:42

На початок листопада 3532 платники податків Рівненщини використовують 6363 реєстраторів розрахункових операцій, з них 791 - новітні програмні РРО. Зокрема, у поточному році суб’єкти господарювання зареєстрували 1197 РРО та 604 ПРРО. Про це розповіла заступник начальника ГУ ДПС в області Надія Друзюк.  

Вона звернула увагу підприємців на необхідності завчасної реєстрації РРО чи ПРРО у контролюючих органах з метою дотримання вимог чинного законодавства України, та порадила скористатись безкоштовним програмним забезпеченням від податкової служби.

Нагадуємо суб’єктам господарювання, які працюють за спрощеною системою оподаткування, що з 1 січня 2022 року буде обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки.

Разом з тим, обов’язок щодо використання реєстраторів розрахункових операцій або ПРРО не поширюється на платників єдиного податку першої групи.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX