Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Територіальні громади Чернівецької області недоотримали майже 24,3 мільйона гривень земельного податку

, опубліковано 22 листопада 2021 о 16:47

На початок листопада 48586 буковинців заборгували місцевим бюджетам 24,3 млн грн земельного податку та орендної плати за землю.

Такі боржники окрім того, що мають відповідати за недотримання норм ПКУ (застосування штрафних санкцій та пені), наносять збитки місцевому бюджету, оскільки плата за користування землею є однією з джерел наповнення місцевих бюджетів.

«Необхідно пам’ятати, що від розуміння кожного власника землі важливості своєчасної сплати податків залежить фінансовий стан територіальних громад, зокрема – виплати лікарям та вчителям, благоустрій сіл та селищ, утримання бюджетних закладів», – розповів заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк.

За його словами, податківці уже розпочали проведення заходів, визначених нормами ПКУ, але разом з тим пріоритетом є роз’яснювальна робота і як результат – добровільне погашення боргу. Але тих, хто не погасить борги, очікує опис майна в податкову заставу та його реалізація, звернення до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів тощо.

Довідка: Перелік боржників зі сплати місцевих податків станом на 01.11.2021 р. розміщено за посиланням:  https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/523210.html


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX