Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подоляни сплатили до бюджету понад 6,3 мільярда гривень ПДФО

, опубліковано 02 грудня 2021 о 16:14

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області, за підсумками 10 місяців 2021 року з легальних доходів громадян області до бюджетів сплачено 6,3 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб. Сума перерахованого податковими агентами податку на доходи фізичних осіб в області на 21 відсоток перевищує аналогічні показники минулого року, що становить понад 1 мільярд гривень.

Із загальної суми сплаченого ПДФО – понад 4,7 мільярда гривень спрямовано до місцевого бюджету та 1,5 мільярда гривень – дохід державного бюджету.

Позитивна динаміка зі сплати ПДФО - це результат відповідального ставлення до виконанням своїх зобов’язань сумлінними платниками податків. Водночас фахівці Головного управління ДПС у Хмельницькій області звертаються до працедавців, які використовують працю найманих громадян без дотримання норм трудового законодавства, перейти на роботу у правовому полі. Адже використання суб’єктами господарювання незадекларованої праці створює бюджетні ризики, зокрема мінімізує надходження податків до бюджетів, а громадян позбавляє соціальних гарантій.

Податкова служба працює відкрито, прозоро, а головне доброзичливо у комунікаціях з сумлінним бізнесом та громадами, демонструючи сучасний підхід у впровадженні податкових новацій, зокрема одним з найактуальніших на сьогодні є одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичними особами, - кажуть податківці Хмельниччини.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX