Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На оздоровлення навколишнього середовища на Чернігівщині зібрали понад 54 мільйони гривень

, опубліковано 02 грудня 2021 о 08:14

За забруднення навколишнього середовища суб’єкти господарської діяльності Чернігівської області впродовж січня-листопада поточного року перерахували до зведеного бюджету понад 54 млн грн екологічного податку. Темп росту надходжень до відповідного періоду минулого року склав 118 відсотків, або плюс 8,3 млн грн платежів, спрямованих на оздоровлення навколишнього середовища.

Згідно з розподілом коштів із загальної суми надходжень на охорону довкілля до місцевих бюджетів краю надійшло близько 22 млн грн, до державного бюджету – понад 32 млн гривень. Що стосується суб‘єктів господарювання, то на сьогодні в області платниками екологічного податку є 1968 юридичних та 750 фізичних осіб регіону.

Позитивна динаміка спостерігається і щодо рентної плати за спеціальне використання води. Так, за одинадцять місяців звітного року до зведеного бюджету надійшло майже 27 мільйонів гривень цього платежу.

Екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів. Порядок визначення об’єкта оподаткування, нарахування та сплати екологічного податку визначено розділом VIII Податкового кодексу України. Відповідно ресурсні платежі в Україні, окрім того, що є одним із сегментів дохідної частини бюджетів, використовуються у подальшому для здійснення державою природоохоронної та ресурсовідтворювальної діяльності.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX