Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські підприємці-спрощенці торік сплатили 745 мільйонів гривень єдиного податку

, опубліковано 21 січня 2022 о 08:56

За підсумками 2021 року місцеві бюджети Волині отримали 745 мільйонів гривень єдиного податку. Таким чином, сума залученого торік громадами єдиного податку на 20,3 відсотка перевищує показники 2020 року.

Упродовж минулого року мала місце позитивна динаміка зі сплати єдиного податку серед фізичних та юридичних осіб, котрі працюють в умовах спрощеної системи оподаткування.

«Господарюючі суб’єкти малого підприємництва продемонстрували відповідальну позицію та сумління у виконанні своїх зобов’язань перед бюджетами. Відтак, громади отримали належний фінансовий ресурс для вирішення актуальних питань. Тому заходи у напрямі  держреєстрації всіх бізнес-проєктів на території громад  повинні залишатися пріоритетними для керівників місцевого самоврядування. Лише легальний бізнес наповнює бюджет», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що фахівці податкової служби  пропонують платникам зручний та сучасний дистанційний формат спілкування через Електронний кабінет і консультаційну допомогу в Центрах обслуговування платників.

Оскільки з 1 січня 2022 року вступили в дію нові вимоги щодо застосування касової техніки всіма господарюючими суб’єктами, крім першої групи спрощеної системи оподаткування, то саме в Центрах обслуговування платників можна отримати роз’яснення щодо роботи і встановлення програмного РРО

Щодо фізичних осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, то зараз можна скористатися правом на податкову амністію, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

З 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках  податкової амністії, то детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX