Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Із легальних доходів волинян у 2021 році сплачено 426 мільйонів гривень військового збору

, опубліковано 21 січня 2022 о 15:58

Із доходів волинян торік для фінансування оборонної галузі сплачено понад 426 мільйонів гривень військового збору. Сума перерахованого за підсумками 2021 року військового збору в області на чверть перевищує показники 2020 року.

«Заходи оборонного характеру та національна армії повинні мати стабільне джерело фінансування. Це один з надважливих компонентів безпеки держави. Тому кожен, хто має офіційні доходи і сплачує податки, щомісяця робить фінансовий внесок у національну безпеку та оборону. Оскільки обов’язок сплачувати податки за найманих осіб покладено на працедавців, від їх сумління залежить наскільки своєчасно бюджети усіх рівнів отримуватимуть належні кошти», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук. 

Тим часом громадяни, котрі раніше отримували доходи, але не сплачували податки, саме зараз можуть легалізувати набуті активи у рамках одноразового добровільного декларування, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

«Держава запропонувала податкову амністію як цивілізований спосіб розпочати податкову історію сумлінного платника кожному, хто добровільно подасть  одноразову добровільну декларацію і сплатить  визначений законом збір залежно від задекларованих активів. Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови сплати одноразового збору з одноразового добровільного декларування, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків», - підкреслила Світлана Савчук.

Нагадаємо, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року в Україні триває одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів.

Щоб скористатися правом на податкову амністію, потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно – детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Волинські податківці консультують громадян щодо особливостей подання одноразової добровільної декларації за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX