Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За січень підакцизні товари збагатили бюджет Вінниччини на 24 млн гривень

, опубліковано 18 лютого 2022 о 16:35

«Діяльність у сфері обігу підакцизних товарів залишається одним із важливих джерел формування доходів бюджетів. Так, у січні 2022 року за реалізацію та ліцензування підакцизної продукції платники Вінниччини сплатили 24 млн 95 тис. грн», – на цьому акцентувала увагу в. о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат під час зустрічі з платниками.

Зокрема, за словами посадовця, надходження акцизного податку з реалізації підакцизних товарів суб‘єктами роздрібної торгівлі за перший місяць поточного року склало 21,8 млн 801,0 тис. грн. Плата за ліцензії на право роздрібної та оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами   1 млн 475,3 тис. грн, плата за ліцензії на право оптової торгівлі пальним – 20,6 тис. грн. Окрім того, упродовж січня 2022 року до державного бюджету мобілізовано 799,9 тис. грн акцизного податку із вироблених товарів.  

Відтак, зважаючи на важливість цих платежів, Оксана Домерат наголосила, що службою постійно проводяться організаційні заходи щодо недопущення  порушень у сфері обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального. За результатами вжитих заходів в січні 2022 року орієнтовна сума фінансових  санкцій  склала  1 млн 404,0 тис. грн, у тому числі за: безліцензійну торгівлю алкоголем, тютюном – 136,0 тис. грн, зберігання пального без наявності ліцензії – 1,0 млн грн, незабезпечення з вини розпорядника акцизного складу своєчасного подання до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або  спирту етилового, - 248,0 тис. гривень.

«Наразі на території Вінницької області та міста Вінниці діє 7509 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Поряд із цим, за несвоєчасну сплату чергового платежу анульовано дію 161 ліцензії. Окрім того, у регіоні діє 2326 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального. З них у січні 2022 року анульовано дію 80 ліцензій»,– підсумувала Оксана Домерат.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX