Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині торік представники галузі інформаційних технологій та послуг сплатили до бюджету понад 120 мільйонів гривень податків

, опубліковано 18 лютого 2022 о 16:37

На Волині за підсумками 2021 року податковий внесок місцевих ІТ-підприємств та підприємців, котрі працюють у сфері інформаційних технологій та послуг, склав 123  мільйони гривень. Загалом в області торік діяльність  у сфері  ІТ у власних облікових даних вказували 155 юридичних осіб і майже 3,3 тисячі підприємців –фізичних осіб.

Із загальної суми сплачених податків  у сфері ІТ в області майже 107 мільйонів гривень спрямували до бюджетів підприємці-фізичні особи, а решту суми – понад 16 мільйонів гривень сплатили юридичні особи. 

Враховуючи пільгові умови оподаткування  ІТ-галузі, передбачені Законом України від 14 грудня 2021 року № 1946-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», Волинь потенційно може розраховувати на додаткові доходи у бюджетах.

«Спеціальний режим оподаткування бізнесу, що вже працює на ІТ-ринку, – позитивний сигнал для розвитку цієї сфери та цифрової економіки в цілому. Передбачається, що саме податкові пільги сприятимуть зростанню частки високотехнологічних продуктів та послуг у загальному ВВП країни. А це означає, що зі збільшенням кількості робочих місць та ІТ-продуктів бюджети отримуватимуть вагомі додаткові надходження», - вважає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк. 

Посадовець наголосив, що спеціальний податковий режим створює дієві стимули для активного розвитку інформаційних технологій та інновацій і залучення інвестицій в ІТ-індустрію та створення нових робочих місць.

 Нагадаємо, що користуватися пільговими умовами оподаткування можуть ІТ-кампанії-юридичні особи, які зареєструються резидентами Дія.Сіті.

Спеціальний режим оподаткування резидентів Дія.Сіті передбачає можливість переходу ними на оподаткування податком на прибуток підприємств за особливими умовами, що передбачають ставку податку у розмірі 9 відсотків та оподаткування лише низки операцій.

Щодо найманих осіб, то доходи працівників та гіг-спеціалістів резидентів Дія.Сіті оподатковуються ПДФО за ставкою 5 відсотків, а єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування нараховується і сплачується  в сумі 22 відсотка від визначеного з урахуванням положень гіг-контракту розміру бази нарахування єдиного внеску, однак не більше максимальної та не менше мінімальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом – для гіг-спеціалістів резидентів Дія Сіті.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX