Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Вінниччині вже є 189 офіційних мільйонерів

, опубліковано 16 вересня 2022 о 09:31

У ході деклараційної кампанії 2022 року, упродовж 8-ми місяців поточного року, доходи більше 1 млн грн задекларували 189 вінничан. Їхня кількість зросла порівняно з минулим роком на 34 особи. Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Олег Мартинюк.

«Загальна сума задекларованого вінницькими мільйонерами доходу перевищила 764,8 млн грн. Через податкових агентів вони вже сплатили близько 17,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб та понад 2,4 млн грн військового збору. Після проведених перерахунків – мають доплатити у бюджет майже 20,9 млн грн  ПДФО та близько 2,2 млн грн військового збору», –  зазначив посадовець.

Також Олег Мартинюк зауважив, що за статистикою найбільша кількість декларантів отримали свої кошти від доходу з продажу рухомого та нерухомого майна – це 34 особи. Ще 14 задекларували доходи у вигляді дивідендів та зарплати. Іноземні доходи отримали 13 мільйонерів. Дохід у вигляді спадщини – 9 вінничан.  Дохід від здійснення незалежної професійної діяльності задекларувало 10 осіб. По декілька осіб заявили доходи від операцій з інвестиційними активами, доходи від надання майна у лізинг та доходи у вигляді роялті.

«Загалом упродовж 8-ми місяців про свої минулорічні доходи прозвітувало 17,2 тисячі вінничан, котрі задекларували понад 1 млрд 832,5 млн грн доходів», – підсумував посадовець.