Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині до місцевих скарбниць надійшло понад 75 млн грн податку на нерухоме майно

, опубліковано 30 вересня 2022 о 17:02

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що за вісім місяців поточного року до бюджетів територіальних громад надійшло 75,1 млн грн податку на нерухоме майно. Це перевищило очікувані показники на 9,7  млн гривень.

Понад 85 відсотків сплаченого податку – внесок юридичних осіб. Вони перерахували з початку року 64,5 млн грн даного платежу. Фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 10,6 млн гривень.

Нагадуємо, що за об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує: для квартир –  60 кв метрів, житлових будинків – 120 кв метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – 180 кв метрів.

Фізичні особи, які не погоджуються із сумою нарахованого податку, мають право звернутися для проведення звірки даних щодо: об'єктів оподаткування, що перебувають у власності платника податку; права на користування пільгою із сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку.

Водночас платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.