Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Південним міжрегіональним управлінням ДПС донараховано 297,6 мільйона гривень за результатами контрольно-перевірочної роботи протягом 10 місяців 2022 року

, опубліковано 16 листопада 2022 о 16:49

У період дії воєнного стану Україні вкрай необхідне створення умов для належного забезпечення функціонування економіки, наповнення дохідної частини бюджету за рахунок надходження податкових платежів. 

Разом з цим державою взято курс на захист та підтримку бізнесу, запровадження певних пільг, зменшення контрольно-перевірочних заходів тощо.

Зокрема, Законом України № 2260-IX передбачено, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України  податкові перевірки не розпочинаються, а розпочаті перевірки зупиняються, крім: камеральних перевірок податкової звітності, деяких документальних позапланових перевірок та фактичних перевірок. Також визначено тимчасовий порядок узгодження, терміни проведення перевірок та процедуру відшкодування сум податку на додану вартість.

Протягом січня – жовтня 2022 року управлінням податкового аудиту Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками  податків проведено 36 перевірок, у тому числі 6 – планових, 14 – позапланових та 16 фактичних перевірок. За результатами контрольно-перевірочної роботи донараховано 297,6 млн грн, зменшено неправомірно задеклароване від’ємне значення ПДВ на суму 56,1 млн грн, зменшено ПДВ заявлене до  відшкодування з бюджету на суму 75,2 млн гривень.

До бюджетів усіх рівнів за 10 місяців 2022 року  узгоджені грошові зобов’язання надійшли у повному обсязі, у тому числі за актами перевірок минулих років – 16,7 млн гривень.

Робота управління податкового аудиту Південного міжрегіонального управління ДПС з виявлення та упередження порушень податкового законодавства триває.

Тримаємо економічний фронт разом!