Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Харківщини отримали понад 17,4 млрд грн податків і зборів

, опубліковано 16 листопада 2022 о 08:51

Протягом 10 місяців поточного року до місцевих бюджетів Харкова та області надійшло більше ніж 17,4 млрд грн податків і зборів.

Близько 67 відсотків від загальних надходжень, а це 11,7 млрд грн складає податок на доходи фізичних осіб. ПДФО продовжує залишатися основним джерелом наповнення скарбниць місцевих громад.

Разом з цим до місцевих бюджетів бізнесом перераховано понад 3 млрд грн єдиного податку та 384,7 млн грн акцизного податку з реалізації підакцизних товарів у сфері роздрібної торгівлі. Також протягом січня – жовтня надійшло 932,2 млн грн земельного податку та орендної плати.

Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Харківській області Василь Гладченко, стабільні надходження до місцевих бюджетів – це фінансова допомога для швидкого відродження регіону, а також гарантія виконання соціальних програм. Керівник податкової також подякував сумлінним платникам податків та висловив впевненість у подальшій підтримці сумлінного бізнесу та забезпеченні якісного надання адміністративних послуг та інших функцій сервісного обслуговування.