Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З прибутків підприємств Миколаївщини бюджет отримав 495 мільйонів гривень

, опубліковано 29 листопада 2023 о 08:40

Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв, податок на прибуток підприємств є одним з найвагоміших джерел наповнення дохідної частини державного бюджету.   

За його словами, за підсумками діяльності 10 місяців 2023 року з прибутків миколаївських підприємств і установ державна скарбниця отримала 332,5 млн грн, що на 100,9 млн грн, або на 43,5 відс. більше, ніж у аналогічному періоді 2022 року. Крім того, великими платниками податків, які включені до Реєстру ВПП на 2023 рік, знаходяться на податковому обліку в міжрегіональних управліннях ДПС по роботі з великими платниками податків та здійснюють діяльність на території Миколаївської області, до державного бюджету сплачено 123,9 млн грн податку на прибуток.

Поряд з цим, від платників податків Миколаївщини до місцевих бюджетів надійшло 38,4 млн грн податку на прибуток.   

Всього у січні – жовтні 2023 року до бюджетів усіх рівнів мобілізовано 495 млн грн податку на прибуток.   

«Завдяки виконанню свого громадянського обов’язку платниками щодо сплати податків до бюджету держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України, бюджетної сфери та соціальних виплат. Дякую платникам податків за належне виконання своїх обов’язків щодо сплати податків до бюджету навіть за несприятливих умов для ведення бізнесу під час воєнного стану», – зазначив Роман Корнєв.