Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З офіційних доходів жителів Рівненщини до бюджету надійшло понад 8,5 млрд грн ПДФО

, опубліковано 29 листопада 2023 о 08:41

Упродовж січня – жовтня цього року платники Рівненщини сплатили 85 млрд 548 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 1 млрд 717 млн грн, або плюс 25,2 відсотка. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко.

Із загальної суми податку місцеві скарбниці отримали 6 млрд  719 млн грн, що на 1 млрд 335 млн грн більше, ніж у січні – жовні 2022 року. До державного бюджету спрямовано 1 млрд 824 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Це перевищило показники аналогічного періоду 2022 року на 382 млн гривень.  

«Сплачений ПДФО із зарплати – основне джерело наповнення місцевих бюджетів. Наші спільні з керівниками громад  та представниками бізнесу зусилля у напрямі легалізації  праці сприятимуть наповненню бюджету, соціальній захищеності громадян і гідним умовам праці для кожного. Тому для фінансової спроможності кожної громади важливо, щоб усі працівники на її території мали офіційне працевлаштування», – наголосив в. о начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко.