Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До зведеного бюджету за січень 2024 року надійшло майже 1,7 млрд грн податкових платежів від платників Житомирщини

, опубліковано 08 лютого 2024 о 12:04

Платники податків Житомирщини продовжують підтримувати нашу державу у складний воєнний час, сумлінно перераховуючи податки. Завдяки їх відповідальній громадянській позиції та патріотизму бюджет стабільно отримує такі необхідні кошти для Збройних Сил України та соціальних виплат нашим громадянам.  

Так, за оперативними даними упродовж січня цього року Зведений бюджет України від платників області отримав майже 1,7 млрд гривень податків та зборів. Вдалося забезпечити приріст порівняно з аналогічним періодом 2023 року, який склав понад 57,6 млн гривень. 

До державного бюджету надійшло 953,8 млн гривень. Серед основних бюджетоформуючих платежів лідирують податок та збір на доходи фізичних осіб – 576,8 млн гривень, податок на додану вартість (збір) – 320,4 млн гривень та податок на прибуток підприємств – 43,5 млн гривень.  

Доходи місцевих бюджетів упродовж січня цього року склали 731,4 млн гривень. Це на 128 млн гривень, або ж на 21 відсоток більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

Податкова служба Житомирщини щиро дякує платникам за відповідальне ставлення до сплати податків та вагомий внесок у фінансову підтримку держави!