Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині податківці переконали майже три тисячі роботодавців дотримуватися гарантій в оплаті праці

, опубліковано 24 травня 2024 о 10:00

Податкові агенти, які допускають випадки оплати праці на рівні менше мінімальної – під постійним контролем податкової служби, – інформує управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Волинській області.

До рекомендацій волинських податківців щодо гідної оплати праці дослухаються до 90 відсотків податкових агентів, яких запрошують на роз’яснювальні співбесіди.

«Фінансовий результат інформаційно-роз’яснювальних заходів, співбесід і зустрічей у податковій та заслуховувань на засіданнях спеціальних комісій при органах місцевої влади – 3,7 мільйона гривень сплаченого податку на доходи фізичних осіб у січні – квітні поточного року», – коментує в. о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець повідомив, що окрім ефективної роботи у напрямі підвищення рівня оплати праці, вже цього року податківці переконали офіційно зареєстрували підприємницьку діяльність 890 громадян.

Довідково: за результатами аналізу поданої податковими агентами  звітності  зарплату менше «мінімалки» в області  декларували 4,2 тисячі роботодавців.

Нагадаємо, що отримати інформацію щодо власних податкових даних кожен громадянин може через мобільний застосунок «Моя податкова».

Актуальна податкова інформація, зокрема, щодо нарахованих податків і заборгованості доступна у цьому застосунку 24/7. Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте електронні сервіси ДПС.