Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині фіскалізують розрахунки понад 19 тисяч РРО

, опубліковано 24 травня 2024 о 10:10

За підсумками січня – квітня 2024 року для обліку розрахункових операцій в області бізнес використовує 19,1 тисячі РРО, – інформує управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Волинській області.  

Із загальної кількості РРО, за посередництвом яких бізнес фіскалізує  розрахунки,  понад 13,4 тисячі – програмні реєстратори розрахункових операцій.

До речі, тенденцію до збільшення реєстрації та використання  програмних РРО  на Волині фіксують щомісяця з початку 2024 року. Відповідно має місце позитивна динаміка місячних виторгів (проведених розрахункових операцій) як суб’єктами господарювання, які перебувають на податковому обліку в ГУ ДПС у Волинській області, так і тими, що здійснюють господарську діяльність на території області.

Задля встановлення реальних виторгів та відповідно адекватного декларування податкових зобов’язань фахівці підрозділу фактичних перевірок управління податкового аудиту з початку року провели понад 120 хронометражних спостережень, за результатами яких у всіх досліджуваних суб’єктів  встановлено ріст виторгів.

Звертаємо увагу, що про відмову продавця видати фіскальний чек можна повідомляти 24/7.

Тобто в будь-який час доби та в будь-якому місці перейдіть за посиланням https://t.me/StopOverpriceBot  та поінформуйте податкову службу про:

- незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків;

- відмову у розрахунку банківською карткою;

- завищення цін на продовольчі товари, лікарські засоби;

- неоформлення трудових відносин з найманими працівниками;

- здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.