Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 5,5 мільярда гривень ПДФО сплатили до зведеного бюджету платники Івано-Франківщини за перше півріччя 2024 року

, опубліковано 26 липня 2024 о 10:51

Як повідомили у Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, у січні – червні 2024 року платники Івано-Франківщини зі своїх доходів сплатили до зведеного бюджету понад 5,5 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб.  

У загальній сумі надходжень до зведеного фонду державного бюджету ПДФО становить 35,3 відсотка, зокрема у І півріччі цього року надійшло понад 2,3 мільярда гривень. Це на 1,25 мільярда гривень більше, ніж за аналогічний період 2023 року. 

Податок на доходи фізичних осіб відіграє ключову роль у формуванні доходів місцевих бюджетів, складаючи понад 64 відсотки загальної суми сплачених податків і зборів. За пів року платниками перераховано 3,2 мільярда гривень податку.

Інформація про актуальні реквізити рахунків для сплати податкових платежів та єдиного внеску розміщена в електронному кабінеті платників, на субсайті Головного управління ДПС у рубриці «Рахунки для сплати платежів» (http://if.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/645153.html) та в Центрах обслуговування платників.