Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року платники Прикарпаття перерахували до місцевих бюджетів 132,8 мільйона гривень податку за нерухомість

, опубліковано 26 липня 2024 о 10:52

Упродовж січня – червня 2024 року на Івано-Франківщині власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів 132,8 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 

Порівняно з сумою податку, що була перерахована за аналогічний період минулого року, у поточному році надходження зросли на 19,5 мільйона гривень, або на 17,2 відсотка.

Із загальної суми надходжень понад 51 відсоток забезпечили юридичні особи, якими сплачено 67,9 мільйона гривень податку на нерухоме майно. Водночас фізичні особи – власники нерухомості перерахували до місцевих бюджетів громад понад 64,9 мільйона гривень.

Нагадаємо, що фізичні особи зобов’язані перерахувати податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, а юридичним особам необхідно сплачувати авансові внески щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Платники податків мають можливість скористатись сервісом Державної податкової служби України «Калькулятор податку на майно» (https://tax.gov.ua) у блоці «Е-СЕРВІСИ».     

Звертаємо увагу громадян, що у разі виявлення розбіжностей щодо нарахованої суми податку вони можуть звернутися до Центрів обслуговування платників https://if.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/ та провести звірку. Якщо ж громадянин має електронний ключ, то переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення можна в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua/) або скориставшись мобільним застосунком «Моя податкова».