Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дайджест публікацій з роз’ясненнями податкового законодавства за тиждень

, опубліковано 29 вересня 2023 о 16:41

Державна податкова служба України надає дайджест публікацій з роз’ясненнями податкового законодавства, які були розміщені на вебпорталі ДПС протягом тижня.

1. Щодо реалізації прав платників ПДВ на адміністративне оскарження окремих рішень комісій регіонального рівня.

Звертаємо увагу платників податку на додану вартість щодо реалізації їх права на адміністративне оскарження окремих рішень комісій регіонального рівня щодо неврахування таблиць даних платника податку та відповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку.

Детальніше: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/712523.html

2. Допомога користувачам E-кабінету.

Понад 130 електронних послуг та сервісів для суб’єктів господарювання та громадян реалізовано в Електронному кабінеті, який залишається найпопулярнішим електронним сервісом.

Детальніше: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/712587.html

3. Щодо відображення реквізитів електронних платіжних засобів (платіжних карток) у розрахункових документах РРО/ПРРО

Вимоги законодавства сфери розрахунків, пов’язані, зокрема, і з відображенням реквізитів електронних платіжних засобів – платіжних карток (далі – ЕПЗ) у чеках, які формуються реєстраторами розрахункових операцій/програмними реєстраторами розрахункових операцій.

Детальніше: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/713019.html

4. Удосконалюються механізми опрацювання запитів на отримання публічної інформації.

набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 19.06.2023 № 332 «Про внесення змін до Порядку організації роботи та взаємодії між структурними підрозділами органів Державної податкової служби при складанні, поданні та опрацюванні запитів на отримання публічної інформації та Форми для подання запиту на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів Державної податкової служби», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 09 серпня 2023 року за № 1352/40408.

Детальніше: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/713317.html

5. Щодо пом’якшень у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Державна податкова служба України інформує, що процес фіскалізації в Україні не відбувся одномоментно, а тривав протягом багатьох років, запроваджувався поетапно та супроводжувався встановленням широкого спектру пільг для суб’єктів господарювання.

Детальніше: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/713379.html

6. Збільшення фінансового результату по окремих операціях з нерезидентами.

Коригування фінансового результату до оподаткування по операціях щодо придбання/продажу товарів, робіт та послуг, проведених з окремими категоріями нерезидентів, здійснюється згідно з нормами пп. 140.5.4 та 140.5.51 п. 140.5 ст. 140 Податкового кодексу

https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/713657.html

7. До уваги платників єдиного внеску!

З 1 серпня 2023 року набрав чинності Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219).

https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/713804.html

Шановні платники податків!

Якщо ви бажаєте оперативно отримувати дайджест публікацій з розʼясненнями податкового законодавства за тиждень та більше актуальних новин від ДПС підпишіться на офіційну розсилку тут.