Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС звернулась до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення щодо проведення позапланової перевірки телеканалу «NEWSONE»

, опубліковано 17 вересня 2020 о 11:14

Державна податкова служба України звернулась до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення з проханням провести позапланову перевірку діяльності телеканалу «NEWSONE».

Приводом такого звернення стало поширення телеканалом «NEWSONE» 31.07.2020 в ефірі та на сайті «NEWSONE.UA» 25.08.2020 недостовірної інформації щодо діяльності ДПС. При цьому позиція Державної податкової служби України озвучена не була, незважаючи на те, що коментарі ДПС стосовно зазначеної у сюжетах  ситуації були розміщені на вебпорталі ДПС та на сторінці в мережі Facebook.

Враховуючи це, ДПС відповідно до статей 64 та 65 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» надіслала до редакції телеканалу заяви з обґрунтованою вимогою щодо оприлюднення позиції Державної податкової служби з приводу озвучених в ефірі питань. Це не лише право ДПС на відстоювання своєї репутації, але й захист платників податків, інформація про яких була оприлюднена.

Незважаючи на те, що листи було відправлено ще 13 та 28 серпня 2020 року, відповіді від телеканалу наразі не отримано. До того ж 7 вересня 2020 року ДПС звернулась з проханням повідомити про розгляд керівництвом телеканалу «NEWSONE» вищезазначених звернень, однак відповіді знову ж таки не отримано.

Вважаємо це неприйнятним, оскільки така ситуація обмежує права наших громадян в отриманні достовірної інформації, адже суспільство має право чути дві точки зору та робити висновки в залежності від повноти отриманої інформації. І ДПС готова це право суспільства захищати.

Враховуючи це, Державна податкова служба України звернулась до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням призначити позапланову перевірку з підстави обґрунтованого звернення органу державної влади, що свідчить про наявність ознак порушень ліцензіатом вимог законодавства та/або умов ліцензії та застосувати до зазначеної Телерадіоорганізації санкції за порушення нею  вимог Закону України «Про телебачення і радіомовлення».