Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Викрито підприємство, яке через фіктивне придбання пального намагалось ухилитись від сплати 28,1 млн грн ПДВ

, опубліковано 19 березня 2021 о 15:29

Під час дослідження фінансово-господарської діяльності одного із підприємств Івано-Франківщини податківцями встановлено, що суб’єктом господарювання в податковому обліку відображено операції, які фактично не відбулися, а відображені лише в первинних документах.

Зокрема, встановлено, що впродовж 2020 року підприємство «придбало» дизельне паливо у товариств «Б» та «В» на загальну суму 168,6 млн грн, у т.ч. 28,1 млн грн ПДВ, та включило зазначену суму податку до податкового кредиту Декларації з податку на додану вартість.

Здійснюючи перевірку по ланцюгу постачання, податківцями встановлено, що товариства «Б» та «В» не виписували акцизних накладних на реалізацію дизельного палива, а також у додатку 1_1 «Розрахунок сум акцизного податку з реалізації пального» до Декларацій з акцизного податку за січень-грудень 2020 року не відображали рух паливно-мастильних матеріалів.

Матеріали аналітичного дослідження фінансово-господарської діяльності товариства передані до ГУ ДФС в Івано-Франківській області для розгляду та прийняття рішення.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»