Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги контролерів контрольованих іноземних компаній!

, опубліковано 16 серпня 2023 о 09:41

Державна податкова служба України нагадує про обов’язок подання до контролюючого органу Повідомлення про заснування трасту, фонду, установи чи іншого утворення згідно зі статтею 392 Податкового кодексу України.

Інформація щодо визначення контрольованої іноземної компанії (далі – КІК), контролера КІК, випадків необхідності подання Повідомлення, а також термінів його направлення неодноразово зазначалася в попередніх повідомленнях ДПС, зокрема:

Загальні відомості щодо КІК;

Дізнайся, що таке КІК та контролююча особа?

Необхідність подання повідомлення про заснування трасту, фонду, установи чи іншого утворення;

Подай до ДПС повідомлення, якщо ти є власником, співвласником чи особою, яка здійснює контроль над іноземною компанією;

Безпомилково заповнити повідомлення про КІК – це просто!

Крім того, наголошуємо, що за несвоєчасне подання Повідомлення штрафні санкції та/або пеня не застосовуються. Детальніше про застосування штрафних санкцій щодо діяльності, пов’язаної з КІК, надавалась ДПС у повідомленні «Звітність щодо контрольованих іноземних компаній та відповідальність за порушення, пов’язані з її подання».

Водночас повідомляємо, що дана позиція викладена в індивідуальній податковій консультації № 2351/ІПК/99-00-23-03-02-09 від 08.08.2023, яка зареєстрована в Єдиному реєстрі індивідуальних податкових консультацій, що розміщений на вебпорталі ДПС за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/registers/ipk.