Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Рівненщини отримали більше 1,5 млрд. гривень

, опубліковано 14 квітня 2021 о 09:10

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області  інформують, що за січень-березень 2021 року від платників податків Рівненщини до місцевих бюджетів усіх рівнів надійшло  1 млрд 528 млн грн від сплати податків і зборів.

Найбільшу частку у загальній сумі ( 70 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло  1 млрд 73 млн гривень.

Єдиного податку від платників спрощеної системи оподаткування надійшло 211,6 млн грн (14 відс. від загальної суми).

Податку на майно (за земельні ділянки, житлову та нежитлову нерухомість, а також автомобілі преміум-класу) сплачено 135,1 млн грн (9  відс. доходів бюджетів територіальних громад).

Частка решти податків і зборів у загальній сумі складає 7 відс.: це надходження податку на прибуток, рентної плати за користування природними ресурсами, акцизного податку від реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів, плати за ліцензії на виробництво та продаж підакцизних товарів, екологічного податку. 

Враховуючи для місцевих громад  бюджетоформуючу роль податку на доходи фізичних осіб, Віталій Чуй звертає увагу на дотримання роботодавцями законодавства про працю та легалізацію доходів найманих працівників. Адже лише з легально виплачених доходів громади зможуть отримати належні суми для свого розвитку.