Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Сумщині нараховано майже 8 млн гривень штрафних санкцій за порушення у сфері виробництва та обігу підакцизної продукції

, опубліковано 15 квітня 2021 о 09:00

Головним управлінням ДПС у Сумській області постійно здійснюється моніторинг баз даних ДПС з метою відбору ризикових (з ймовірними порушеннями законодавства) суб’єктів господарювання в галузі виробництва та обігу підакцизної продукції і подальшим проведенням фактичних перевірок.

Так, протягом І кварталу 2021 року за результатами такого моніторингу управління контролю за підакцизними товарами організовано та проведено 26 фактичних перевірок об’єктів торгівлі пальним, алкогольною та тютюновою продукцією. За результатами перевірок встановлено 55 фактів порушень встановленого порядку обігу підакцизних товарів. За результатами перевірок до порушників застосовано штрафів на суму 7923 тис. грн.

Характерними порушеннями є зберігання і торгівля пальним та алкогольними напоями без дозвільних документів (ліцензій), а також внесення місць їх зберігання до Єдиного державного реєстру.

Поширеними порушеннями є не виконання суб’єктами господарювання на ринку обігу пального вимог Податкового кодексу щодо обладнання місць відпуску пального витратомірами-лічильниками і місць зберігання пального рівнемірами-лічильниками рівня пального та реєстрації їх в Єдиному державному реєстрі.

До правоохоронних органів направлено п’ять матеріалів перевірок для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності та вилучення продукції і обладнання, які використовувалися в незаконній діяльності.