Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські підприємства спрямували до держбюджету понад півмільярда гривень податку на прибуток

, опубліковано 23 липня 2021 о 12:53

На Волині за підсумками першого півріччя 2021 року до держбюджету сплачено 525 мільйонів гривень податку на прибуток. Із загальної суми сплаченого податку на прибуток в області 165,6 мільйона гривень – внесок представників великого бізнесу.

Загалом господарюючі суб’єкти Волині спрямували до держбюджету в півтора рази більше податку на прибуток порівняно з  аналогічним періодом торік.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області пояснюють, що представники бізнесу-платники податку на прибуток переважно успішно адаптувалися до діяльності в умовах карантинних обмежень. Відтак, в області фіксують ріст сплати податку на прибуток на 51,2 відсотка.

«Безумовно, що ріст бюджетних надходжень – це ще й результат зусиль фахівців податкового адміністрування у напрямку протидії можливим спробам мінімізації. Для з’ясування реального стану справ на підприємстві та прогнозування потенційної сплати податку на прибуток наші фахівці  уважно аналізують подану фінансову і податкову звітність. Насамперед вивчається відповідність задекларованого податку на прибуток отриманому доходу. Підприємства, які збільшують дохід, але зменшують нарахування і сплату – під  пильним контролем податкових інспекторів», - коментує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців запевнила, що протидіяти фіктивним збиткам фахівцям податкового адміністрування допомагають сучасні інформаційно-аналітичні методи. Діяльність збиткових і малоприбуткових господарюючих суб’єктів, які часто «ховають» реальні доходи для мінімізації сплати податків,  постійно в полі зору фахівців ДПС.  

Довідково: протягом січня-червня 2021 року до обласного бюджету від великих платників, які перебували на обліку в Луцькому відділі податкового супроводження підприємств Львівського управління Офісу великих платників податків ДПС, надійшло 16,6 мільйона гривень податку на прибуток.