Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Впродовж десяти місяців цього року понад 829 млн грн єдиного податку сплачено до бюджетів ОТГ Полтавщини

, опубліковано 22 листопада 2021 о 08:42

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області обліковуються 42 955 платників єдиного податку, в тому числі: першої групи - 6 463 платника; другої групи – 19 286 платників; третьої групи – 17 206 платників.

«З початку року завдяки співпраці податківців з представниками малого бізнесу, фізичними особами – платниками єдиного податку до бюджетів ОТГ Полтавської області сплачено 829,1 млн. гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року приріст надходжень склав 169,3 млн грн, або 25,7 відсотка», – повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Андрій Якименко.

Згідно з п.п. 1 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до платників єдиного податку першої групи належать фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

До платників єдиного податку другої групи згідно з п.п. 2 п. 291.4 ст. 291 ПКУ належать фізичні особи – підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

- не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

- обсяг доходу не перевищує 834 розміри мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

До платників єдиного податку третьої групи належать фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року (п.п. 3 п. 291.4 ст. 291 ПКУ).


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX